آسمان به آسمان میرفت...
امروز بیست و پنجمین سالروز انهدام هواپیمای ایرباس ایرانی توسط ناو جنگی آمریکا است.
به گزارش سرویس فضای مجازی پیارم پرواز مسافربری شماره 655 شرکت هواپیمایی ایران ایر که با شناسه IR655 از بندرعباس به مقصد دبی در تاریخ 12 تیرماه سال 1367 (3 ژوئیه 1988) در حرکت بود، با شلیک موشک هدایت شونده از ناو یو اس اس وینسنس متعلق به نیروی دریایی آمریکا بر فراز خلیج فارس سرنگون شد و تمامی 290 سرنشین آن از جمله 66 زن و کودک شهید شدند.
در ادامه بخش سوم و پایانی پوسترهای طراحی شده با موضوع این واقعه تروریستی را مشاهده میکنید:
دلیل اعتماد مردم به آقای روحانی اول روحانی بودن ایشان بود بعد شخ
یکی از مشکلات عمده دولت یازدهم مشکلات اقتصادی فراوانی است که به گفته برخی از کارشناسان علت عمده آن عدم مدیریت مناسب دولت احمدی نژاد بود و برای حل آن باید به فکر راهکار های اساسی بود در همین زمینه به گفت و گو با روح الله بیگی نماینده میاندواب و نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس پرداختیم که در ادامه می خوانید.
آقای بیگی، با توجه به انتخاب آقای روحانی به عنوان رییس جمهور، آینده اقتصاد کشور را چگونه می بینید؟
علیرغم برنامه و توطئه های بد اندیشان داخلی و خارجی در خصوص عدم تحقق حماسه سیاسی و اقتصادی ما شاهد حضور گسترده مردم و تحقق شعار حماسه سیاسی بودیم. شعور مردم ایران بالا رفته و با هوشیاری، بیداری و بصیرت در صحنه حاضر شدند علیرغم اینکه تحت فشار اقتصادی بودند اما مشکلات را تحمل کردند و در 24 خرداد حماسه سیاسی که بخشی از پیام رهبری بود را به صحنه ظهور گذاشتند. حماسه اول گام سیاسی بود که برداشته شد و دولت با همکاری مردم حماسه اقتصادی را نیز می آفرینند.
باتوجه به سابقه آقای روحانی اگر ایشان رای بالایی آوردند به دلیل پیشینه ای است که دارند و دلیل اعتماد مردم به آقای روحانی اول روحانی بودن ایشان بود ثانیا شخصیت ایشان بود. آقای روحانی شخصی متعادل هستند و جناحی عمل نمی کنند که این امر می تواند نقطه امیدی برای اقتصاد کشور باشد.
ایشان با تدبیر و با امید وارد میدان سیاست و اقتصاد شدند و با عنایت به اینکه دکتر روحانی از تمام گرایش ها و افکار و اندیشه ها استفاده می کند و باند بازی نمی کند قطعا می تواند موفق باشد.
در اقتصاد سیاست خارجی نقش مهمی دارد و بخشی از تورم و بحران اقتصادی ما به سیاست خارجی بستگی دارد. تحریم بخواهیم یا نخواهیم اثر خود را می گذارد هر چند که این اثر کم باشد. از پیروزی آقای روحانی در انتخابات تاکنون شاهد بازتاب جهانی و تبریک و استقبال کشورها بوده ایم و با ارتباطات خارجی که آقای روحانی بیش از این داشتند به نظر بنده سیاست خارجی را می توانند ترمیم می کند و تحریم ها را به حداقل می رسانند.امیدواریم دکتر روحانی با کلیدشان قفل های مشکلات اقتصادی را باز کند.
نقش عدم تامل میان قوا در اقتصاد چیست؟
آقای روحانی ارتباطاش را با قوا به درستی آغاز کرده
در دولت آقای احمدی نژاد تامل با قوا کمرنگ بود برای مثال مجلس مصوبه ای را تصویب می کرد اما این مصوبه از سوی دولت اجرا و ابلاغ نمی شد و در حد مصوبه باقی می ماند. در نهایت هم درگیری دو قوه و رییس دو قوه در بازار التهاب ایجاد می کرد.
گفتار و حرکات مسئولین در بند بند سازو کارها تاثیر دارد و ما دیدیم رییس کل بانک مرکزی چگونه باصحبت هایش قیمت ها را کاهش یا افزایش داد. اما آقای روحانی ارتباطش را با قوا به خوبی آغاز کرده و ما در قوه مقننه برای همکاری با ایشان حاضر هستیم. اگر ارتباطات خارجی و ارتباطات بین قوا درست شود مشکلات تا حدود زیادی حل می شود.
علیرغم اینکه شائبه وجود داشت که دولت در انتخابات از شخص خاصی دفاع خواهند کرد اما انتخابات را به خوبی برگزار کردند هرچند که این شائبه دروغی هم نبود و در ثبت نام کاندیداها هم دیدیم. اما بعد از رد صلاحیت ها خوب عمل کردند هرچند که به صورت نامحسوس از کاندیدای خاصی حمایت می کردند اما به زبان نیاوردند و واضح اعلام موضع نکردند و با امنیت انتخابات را برگزار کردند.
با توجه به کاهش نرخ ارز برخی از کارشناسان نگران هستند و می گویند این کاهش منطقی نیست و از سوی دیگر مردم انتظار دارند قیمت دلار به حد قابل توجهی کاهش یابد نظر شما چیست؟
اگر قیمت دلار به قیمت اولیه هم نرسد همین که قیمت ارز کاهش پیدا می کند خود نشان از این است که در شرایط مطلوبی قرار داریم. اما پیش بینی بنده این است که قیمت ارز کاهش می یابد و به یک حد ثابتی می رسد. حباب در بازار ارز وجود دارد و با دولت تدبیر و امید کلید همه مشکلات حل می شود.
دلیل عمده مشکلات اقتصادی در شرایط کنونی را چه میدانید؟
در این بازار پر تلاطم اقتصادی نقش دلالان اقتصادی و فعالان اقتصادی بی تاثیر نبوده و امیدواریم دست دلالان اقتصاد از پیکره اقتصاد بریده شود. امیدواریم فکر اندیشمندانه بیشتر شود و به فعالان اقتصادی فارق از مسایل سیاسی بها داده شود. فکر سیاسی هرکسی برای خود محترم است اما باید در اتاق فکر اقتصادی دولت همه کارها سیاسی را کنار گذاشته شود و فکر اقتصادی برای برون رفت از مشکلات بدهند.
بانک مرکزی نیزباید استقلال داشته باشد چراکه بانکی که گوش به فرمان و مطیع دولت باشد طبیعتا تعلل هایی را به وجود خواهد آورد.
بنابراین شما پتانسیل برون رفت از مشکلات بین الملل و اقتصاد را در دولت آقای روحانی می بینید،درست است؟
بله، با عنایت به سوابق آقای روحانی و رویکردی که برای ترکیب کابینه و تیم اقتصادی و سیاسی ایشان دیده می شود ایشان می توانند مشکلات را حل کنند.
مردم به برنامه رای دادند و دولت هم قصد اجرای برنامه ها را دارد و در این راستا کابینه خوبی را انتخاب می کنند.
آقای روحانی در صحبتهای قبل از انتخابات قول آزادی برخی زندانیان سیاسی را داد، شما چقدر احتمال می دادید که این کار عملی شود؟
هرکسی قدرت مطلق نیست در نظام جمهوری اسلامی قدرت تقسیم شده و قدرت در دست یک نفر نیست. اینکه مردم از آقای روحانی انتظار داشته باشند همه مشکلات را یکجا حل کنند مشخص است که این امر محال است. اما باید به ایشان فرصت داد اگر احساس شود می توانند از رهبری و یا از قوه قضاییه کمک بگیرند و این دست آقای روحانی نیست. برخی انتظارات بی جا است و باید اجازه داد رییس جمهور کار خود را انجام دهد.
موانع امر به معروف و نهی از منکر
بسم الله الرحمن الرحیم
ترس
اولین و مهمترین مانع امر به معروف و نهی از منکر ترس است .عده ی زیادی از ترس به خطر افتادن جان و مال و پست و مقام خود، شانه از زیر بار این مسئولیت خالی می کنند.
طمع
عده ای به دلیل طمع و زیاده خواهی، امر به معروف و نهی از منکر نمی کنند. با این که حق و حقیقت و حق گو و حق جو را می شناسند، در عین حال در مقابل آن جبهه گیری می کنند و با باطل و ستمکار برای رسیدن به ثروتی بیشتر یا مقامی بالاتر، همراه می شوند.
امام حسین علیه السلام میفرمایند:
انگیزه قیام من، هوا و هوس و زیاده خواهی و تمایلات بشری نیست، من نمی خواهم فساد به پا کنم و یا ستمگر باشم; بلکه هدف من، اصلاح امت جدم است و می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم.
بهانه جویی و عذر آوردن
بعضی افراد برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت های اجتماعی، به توجیه گناه یا حق به جانب نشان دادن گناه کار می پردازند.
قرآن کریم در باره عده ای که از شرکت در جنگ احزاب خودداری کردند و بهانه آوردند که خانه های ما حفاظ ندارد و ما از ناموسمان در امان نیستیم، می فرماید:
(و گروهی از آنها از پیامبر رخصت طلبیدند، گفتند: خانه های ما را حفاظی نیست، خانه هایشان بی حفاظ نبود، می خواستند بگریزند. ) (سوره احزاب / 13)
عده ای برای توجیه سکوت خود در برابر اشتباه دیگران از چنین جملاتی استفاده میکنند:
هر کس را در گوری میذارند، جوونه بذار خوش باشه، صلاح مملکت خویش خسروان دانند، خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو، سری که درد نمی کند دستمال نمی بندند.
بی تفاوتی توده ها در مقابل وقوع ضد ارزش ها و، و سلب مسؤولیت اجتماعی از خود نتیجه ای جز سرایت گناهان به لایه های وسیع تر اجتماع ندارد و در صورت تداوم بی تفاوتی ها، فضای جامعه دینی مسموم خواهد شد، زیرا هر گناهی زمینه پیدایش تعدادی از گناهان و گناهکاران می شود و سرانجام نظام اجتماعی و دینی را از توازن خارج و به ناعدالتی ها و ناهنجاری در تمام بخش ها دامن خواهد زد.
والسلام